domingo, 27 de marzo de 2016

TAMARA DE LEMPICKA



BIOGRAFIA

Maria Górska, coneguda com Tamara de Lempicka, va ser una pintora d'origen polonés que a principis del segle XX va destacar com a retratista i representant de l'art decó.

Maria Górska va nàixer a Varsòvia el 16 de maig de 1898 en el si d'una rica família de l'alta societat. De Sant Petesburgo a París.

Es va enamorar de Tadeusz Lempicka, un advocat. Tadeusz va ser empresonat però Tamara de Lempicka va aconseguir alliberar-lo. Tamara i Tadeusz van fugir a París on van fixar la seua residència.


CANVI D'ESTIL

Tamara havia començat a experimentar amb altres estils abandonant l'art decó per a submergir-se en el abstraccionismo. Però aquest canvi en el seu art sembla que no va agradar a la crítica novaiorquesa. Malgrat açò, Tamara va continuar pintant, encara que a partir de llavors no va tornar a aconseguir els mateixos èxits que durant els anys daurats de París.

RECONEIXEMENT A LA SEUA OBRA

En 1966 el Museu de les Arts Decoratives de París va organitzar una exibició commemorativa de l'art en els anys 20. Poc temps després, en la Galeria de Luxemburg, s'organitzava una retrospectiva de Tamara de Lempicka. La pintora de l'art decó era redescoberta molts anys després.

DESCANS A MÈXIC

Poc abans de morir, amb 80 anys, Tamara es traslladava a viure a Mèxic, al costat de la seua filla. Va morir el 18 de març de 1980.
 


OBRES
Young Lady with Gloves

Kizette on the Balcony
 
 VÍDEO DE L'AUTORA TAMARA LEMPICKA




PÀGINES DE INTERÉS

No hay comentarios:

Publicar un comentario