lunes, 28 de marzo de 2016

GERDA WEGENER



COM VA SER LA SEUA VIDA?
           Gerda Wegener (1885-1940), pintora i il·lustradora danesa de principis del segle XX. Cal destacar el seu art en el gènere eròtic, i posar l'accent en les seves aquarel·les lèsbiques.


        Gerda Wegener va viure obertament com a lesbiana, encara que el seu matrimoni amb Einar Wegener, també pintor, és un dels més curiosos de la història de l'art. Einar Wegener, qui més tard seria coneguda amb el nom de Lili Elbe.


COM ÉS EL SEU ESTIL?

         El seu art recull influències del romanticisme, el cubisme i sobretot el Art decó, tan de moda i tan present en aquell temps en tota expressió artística. Va aconseguir exposar les seves obres en la galeria Ole Haslunds de Copenhaguen diverses vegades, alguna cosa difícil d'aconseguir per a molts artistes durant la seva vida. Les creacions de Wegener estan molt disperses i en gran part desaparegudes en l'actualitat.

PÀGINES D'INTERÉS

        http://www.nuncalosabre.com/2012/08/gerda-wegener.html

PER QUÈ? 

       Les components del grup hem triat a aquesta autora a causa que totes hem vist la pel·lícula de “La noia danesa” que tracta sobre la vida del matrimoni de Gerda amb Einer però se centra en el canvi de sexe que sofreix el seu marit. És una pel·lícula molt interessant i recomanem veure-la.








OBRES DE GERDA WEGENER


No hay comentarios:

Publicar un comentario